Timanttimaalaus neliötimanteilla:

Neliönmalliset timantit asetellaan pinseteillä painetulle pohjakankaalle värien mukaan. Pohjakankaaseen on painettu selkeät merkit, jotka vastaavat timanttipussien värikoodia. Pohjakankaassa on sitkeä liima ja työalueelta poistetaan suojaava paperi. Isot työt kannattaa tehdä alueittain. Neliön mallisilla timanteilla täytetään yleensä koko kuvio. Timantien väritys vastaa kirjontalankojen värejä ja niitä on yli 400 sävyä.

Timanttimaalaus pyöreillä:

Timantit ovat pyöreitä ja kimaltavat. Töissä yleensä korostetaan timanteilla vain alueita, kuten kukat. Pohja on painettu ja jää näkyville. Työt ovat hieman pienitöisempiä koska taulusta täytetään vain osa.

Timanttimaaluksen ohjevideo: (53) Timanttimaalaus-ohje - YouTube

3D-kirjonta:

Pohjana muovimainen verkko, mihin kirjaillaan ohjeen mukaan kuvioita langalla. Pistot ovat helppoja ja ohjekuvat selkeitä. Aluksi muovista leikataan ohjeenmukaiset palat, ne kirjotaan ja lopuksi yhdistetään. Työstä saadaan näin esimerkiksi avattavia laatikoita.

Ristipistopakkaukset:

Ristipistotyöt, joissa pohjakangas ja langat. Katso tarkemmat tiedot tuotteelta. Kankaalle voi olla painettu kirjontamalli, se voi olla paperisena tai kangas voi olla painettu ja siihen kirjaillaan vaan osa.

Helmikirjonta:

Helmikirjonta tehdään neulalla ja langalla helmiä kirjoen työhön.

Nukitetut ryijyt:

Pohjana isoreikäinen painettu pohjakangas. Pakkauksessa valmiiksi leikatut langanpätkät, jotka kiinnitetään pohjaan läppäkoukulla, joka mukana pakkauksessa.